Nieuws

Geoserver verstoring

14 september 2021

We zijn van plan om op 29 september een fix uit te rollen voor onze Geoservers. Deze ingreep kan kleine verstoringen van de Geoserver veroorzaken. Aangezien het risico laag is, kunt u de applicatie opnieuw laden als u nog, als u nog steeds een probleem. Bedankt u voor uw begrip.

Probleem module kaarten

18 januari 2021

Onze excuses, het gedeelte "kaarten" van de site is tijdelijk niet beschikbaar. We stellen alles in het werk om dit zo spoedig mogelijk te herstellen. Dank u voor uw geduld. In de tussentijd kunt u de webservices blijven gebruiken via het gedeelte "web services". Voor de visualisatie van gegevens, gelieve in tussentijd de regionale website www.datastore.brussels te raadplegen.

Meer informatie : https://www.datastore.brussels/web/map

BEGEO !

28 februari 2019

Alles gebeurt ergens. Geo-informatie wordt steeds belangrijker in de dienstverlening naar de burger toe en in de oplossingen die door bedrijven worden aangeboden, meer en meer is locatie een cruciale parameter in de digitale economie.  Het Nationaal Geografisch Instituut, met de steun van TMAB Business Events organiseert voor de vierde maal BeGeo, hét nationaal congres met beurs rond geo-informatie waar zowel de overheid, de privésector als de onderzoekswereld elkaar ontmoeten. Dit uniek evenement zal plaatsvinden op 19 maart 2019 in Brussels EXPO. De vorige edities van het evenement waren telkens een groot succes met een opkomst van ongeveer 1.300 deelnemers en 50 exposanten op de beurs. 
Dit jaar is journalist/tv-presentator Christophe Deborsu moderator én kunnen we onze Vice-eerste minister Didier Reynders verwelkomen voor een toespraak tijdens de plenaire slotzitting!

Meer informatie : https://begeo2019.be/

INSPIRE Geoportal

13 februari 2019

Eind januari moest het INSPIRE Geoportal off-line worden genomen voor ongepland onderhoud. Het is nu weer online. In de komende weken zullen ze het back-end infrastructuur en harvesting systeem van de Geoportal updaten. Dit kan enige extra downtime veroorzaken. De nieuwe infrastructuur, eenmaal geïnstalleerd, biedt gebruikers een gebruikersvriendelijkere, robuustere en veiligere omgeving.

Meer informatie : http://inspire-geoportal.ec.europa.eu/overview.html?view=thematicEuOverview&theme=none

Congres BeGeo

03 maart 2016

Voorstelling van het Brusselse geoportaal  op het congres BeGeo in de sessie Geo voor iedereen.

Meer informatie : www.begeo.be/nl