Nieuws

Geo.brussels sluit zich aan bij datastore!

22 juni 2022

Om de Brusselse portaalsites te rationaliseren, zullen geo.brussels en datastore.brussels geleidelijk fuseren tot één portaalsite met Brusselse geografische gegevens.
De op geo.brussels gepubliceerde datalagen zijn reeds beschikbaar op datastore.brussels en kunnen voortaan worden gecombineerd met andere beschikbare bronnen.
Vanaf deze zomer zal het niet langer mogelijk zijn om nieuwe kaarten aan te maken op geo.brussels, maar u kunt uw kaarten nog raadplegen tot eind november 2022.

Wij nodigen u uit om voortaan datastore te gebruiken om uw kaarten geleidelijk aan te creëren en te migreren. 
De catalogus GeoNetwork Inspire zal na de fusie nog steeds beschikbaar zijn en er worden geen wijzigingen van de webservices verwacht.

Hebt u vragen, stel ze dan gerust op de Geo.brussels website.

Geoserver verstoring

14 september 2021

We zijn van plan om op 29 september een fix uit te rollen voor onze Geoservers. Deze ingreep kan kleine verstoringen van de Geoserver veroorzaken. Aangezien het risico laag is, kunt u de applicatie opnieuw laden als u nog, als u nog steeds een probleem. Bedankt u voor uw begrip.

Probleem module kaarten

18 januari 2021

Onze excuses, het gedeelte "kaarten" van de site is tijdelijk niet beschikbaar. We stellen alles in het werk om dit zo spoedig mogelijk te herstellen. Dank u voor uw geduld. In de tussentijd kunt u de webservices blijven gebruiken via het gedeelte "web services". Voor de visualisatie van gegevens, gelieve in tussentijd de regionale website www.datastore.brussels te raadplegen.

Meer informatie : https://www.datastore.brussels/web/map

BEGEO !

28 februari 2019

Alles gebeurt ergens. Geo-informatie wordt steeds belangrijker in de dienstverlening naar de burger toe en in de oplossingen die door bedrijven worden aangeboden, meer en meer is locatie een cruciale parameter in de digitale economie.  Het Nationaal Geografisch Instituut, met de steun van TMAB Business Events organiseert voor de vierde maal BeGeo, hét nationaal congres met beurs rond geo-informatie waar zowel de overheid, de privésector als de onderzoekswereld elkaar ontmoeten. Dit uniek evenement zal plaatsvinden op 19 maart 2019 in Brussels EXPO. De vorige edities van het evenement waren telkens een groot succes met een opkomst van ongeveer 1.300 deelnemers en 50 exposanten op de beurs. 
Dit jaar is journalist/tv-presentator Christophe Deborsu moderator én kunnen we onze Vice-eerste minister Didier Reynders verwelkomen voor een toespraak tijdens de plenaire slotzitting!

Meer informatie : https://begeo2019.be/

INSPIRE Geoportal

13 februari 2019

Eind januari moest het INSPIRE Geoportal off-line worden genomen voor ongepland onderhoud. Het is nu weer online. In de komende weken zullen ze het back-end infrastructuur en harvesting systeem van de Geoportal updaten. Dit kan enige extra downtime veroorzaken. De nieuwe infrastructuur, eenmaal geïnstalleerd, biedt gebruikers een gebruikersvriendelijkere, robuustere en veiligere omgeving.

Meer informatie : http://inspire-geoportal.ec.europa.eu/overview.html?view=thematicEuOverview&theme=none